Undervisning i procesledelse
Procesledelse fokuserer på at optimere og styre arbejdsprocesser inden for en organisation. Det adskiller sig fra andre former for ledelse som projektledelse og forandringsledelse ved at fokusere på kontinuerlig forbedring og effektivitet af de daglige arbejdsprocesser. Hvor projektledelse handler om at styre midlertidige projekter og forandringsledelse om at styre ændringer, er procesledelse centreret omkring at sikre, at processerne kører så smidigt og effektivt som muligt. Gode og effektive processer minimerer fejl og misforståelser og bidrager til bedre kundeservice i moderne organisationer.
Hvem har gavn af at lære procesledelse?
Procesledelse henvender sig direkte til medarbejdere, der arbejder med eller i processer eller med at optimere processer. Kurset er særligt relevant for medarbejdere i større eller mellemstore organisationer, både i det private og offentlige, der ønsker at styrke deres evner inden for procesoptimering.
Formålet med kurset
Det overordnede mål med kurset er at styrke deltagernes forståelse for at optimere og styre processer effektivt. Deltagerne vil få et bedre overblik over, hvordan en proces hænger sammen fra start til slut, og opnå forbedrede evner til at bedømme og implementere optimeringsmuligheder.
Kursusindhold
Kurset kombinerer teoretisk undervisning med praktiske øvelser for at sikre en helhedsforståelse og anvendelse af teorien. Kursets varighed kan variere fra 1-2 dage til 3-4 dage, afhængigt af behovene.
Et eksempel på et program kunne inkludere følgende emner, dog vil alle kurserne blive skræddersyet til organisationen og deltagerne og er derfor ikke fast:
- Procesanalyse
- De fem dimensioner af procesledelse
- Proceslandskab og de fem principper for processer
- Spildorientering og kortlægning i praksis
- Gevinstrealisering og analysefase (delmål & output)
- KPI’er: Indsats/resultat
- Leavitt modellen
- Procesbeskrivelser
- Praktisk læring om processer i drift
- Test og evalueringsopgaver
- Forankring
- Risikoanalyse
- Facilitering
Kurset vil inkludere øvelser, materialer, refleksionsspørgsmål, hjemmeopgaver og egen udvikling for at sikre, at deltagerne kan forankre den, lærte viden i deres daglige arbejde.
Udbyttet af kurset
Efter kurset vil deltagerne have opnået praktiske færdigheder og omfattende viden om ledelse af processer. De vil være bedre rustet til at optimere og styre processer effektivt og have mulighed for at modtage et certifikat i procesledelse fra Leer-cc som bevis på deres gennemførte undervisning.
Kontakt mig gerne for spørgsmål vedr. undervisning i procesledelse
Er du interesseret i at vide mere eller har spørgsmål omkring undervisningen? Så kontakt mig gerne, så vil jeg besvare dine spørgsmål så godt jeg kan over telefonen på 20 27 65 48 eller via mail på tlj@leer-cc.dk. Jeg holder til i København, men kører også gerne til resten af Danmark.